We are Food

Samen koken en samen eten: een perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten en heerlijke nieuwe gerechten uit te proberen. Het Damiaancentrum is een ontmoetingscentrum. Iedereen is welkom en we brengen graag mensen met elkaar in contact. Een maaltijd helpt daar bij. Want als je samen kookt of samen eet ga je automatisch met elkaar in gesprek. Op het Damiaancentrum organiseren we dan ook regelmatig activiteiten die te maken hebben met eten. En belangrijk: het is nooit duur, we letten erop dat mensen met een kleine beurs mee kunnen doen.

De werkgroep Keukenpraat komt iedere twee weken bij elkaar. De deelnemers koken bij toerbeurt. Een paar mensen bedenken de recepten, kopen de boodschappen en voeren de regie in de keuken. De anderen helpen een handje bij de voorbereiding. En ondertussen worden er verhalen verteld, nieuwtjes uitgewisseld en wordt er volop gelachen. Ook deelnemers met een andere culturele achtergrond doen mee. Er komen gerechten uit alle keukens van de wereld op tafel. Voor anderstalige deelnemers is het een mooie kans om de Nederlandse taal te oefenen.

Ieder jaar doet het Damiaancentrum mee aan het integratiediner: een diner bedoeld om mensen uit verschillende culturen met elkaar kennis te laten maken. Iedere deelnemer brengt dan een eigen gemaakt gerechtje mee en dat leidt niet alleen tot een gevarieerd en smakelijk buffet, maar ook tot leuke gesprekken.

Op het Damiaancentrum zijn nog andere activiteiten rondom ‘samen eten’. Zo organiseerden twee Syrische vrouwen en hun taalcoach in januari een kookworkshop. De deelnemers maakten heerlijke gerechten uit de keuken van het Midden-Oosten, zoals hummus, baba ganoush en kofta.

In 2018 wil het Damiaancentrum aansluiten bij het ‘We are Food’-jaar waarmee Meierijstad een reeks van activiteiten wil organiseren. Want koken, eten en ontmoeten, het is een perfecte combinatie.


Meer weten? Zin om een keer aan te schuiven bij Keukenpraat? Of zelf iets te organiseren? Mail naar info@damiaancentrum.nl of kijk op www.damiaancentrum.nl .