Schrijverscollectief Meierijstad en Bibliotheek Meierijstad slaan de handen ineen bij een Gedichtenwedstrijd met als thema Oorlog en/of vrijheid. Deze gedichtenwedstrijd, die op 1 april van start gaat, sluit aan op het thema 75 jaar Herdenken en Bevrijden van Meierijstad in 2019.

De Gedichtenwedstrijd telt 3 categorieën te weten de doelgroep Jeugd, groep 3 tot en met 8 van basisscholen, de doelgroep Jeugd 13 tot en met 18 jaar van het voortgezet onderwijs en de doelgroep Volwassenen

Opdracht
Voor kinderen in groep 3 t/m groep 8 (basisschool) → maak een ‘elfje’ over oorlog en/of vrijheid.

Voor deelnemers van 13 t/m 18 jaar → maak een gedicht van maximaal 25 regels (inclusief witregels) en maximaal 200 woorden over oorlog en/of vrijheid.

Voor volwassenen → maak een gedicht van maximaal 25 regels (inclusief witregels) en maximaal 200 woorden over oorlog en/of vrijheid.

Inleveren
Deelnemers kunnen van 1 april tot en met 14 juli gedichten inleveren via redactiescm@gmail.com of per post: Schrijverscollectief, Jasmijnstraat 2C, 5492 JT, Sint-Oedenrode. Elke deelnemer mag één gedicht inleveren.

Vermeld bij het inleveren altijd duidelijk naam, leeftijd en contactgegevens. Door het insturen van het gedicht geeft men toestemming om het gedicht te publiceren.

Bij de verschillende locaties van de bibliotheken in Meierijstad liggen inspiratiebrieven, die ook in de klas te gebruiken zijn. Vraag ernaar bij de balie.
Een deskundige jury zal de gedichten beoordelen en een winnaar in iedere groep aanwijzen voor 1 september 2019. De winnende gedichten worden tentoongesteld in de bibliotheken in Meierijstad.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Het onderstaande elfje is geschreven door Marthe Sledsens.