In het kader van 75 jaar bevrijding brengt Theatergroep Wildeman voor de tweede keer het stuk ‘Granaatweken’ op de planken. Op een andere locatie, nieuwe regisseur, nieuwe cast en een ander concept.

‘Granaatweken’ is speciaal voor Theatergroep Wildeman geschreven door Adri van den Brand en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis van Dijk en Ben Peters dat gaat over de oorlogsgeschiedenis van Schijndel. Samen met regisseur Annet Huizing heeft Adri van den Brand ‘Granaatweken’ nieuw leven ingeblazen. Door een personage toe te voegen willen de regisseur en de schrijver de voorstelling nog dichter bij de jongere generatie brengen.

Theatergroep Wildeman vindt het belangrijk om het verhaal van de Granaatweken opnieuw te vertellen. Om dit deel van de geschiedenis van Schijndel levend te houden. Het verhaal gaat over een doodgewone Schijndelse familie die in een uitzonderlijke situatie belanden. Het is herkenbaar ook als je de oorlog niet hebt meegemaakt. En doordat de karakters tot leven komen op het toneel en je kunt meeleven met wat hun overkomt brengen we de Tweede Wereldoorlog iets dichter bij. Om niet te vergeten en om te weten waar je vandaan komt.

Groot familiegeheim

De voorstelling gaat over Sjaan die op vergevorderde leeftijd, tegen haar zin in gaat verhuizen. Zij wordt hierin bijgestaan door haar dochter en kleinzoon. Tijdens het inpakken komen er steeds meer herinneringen naar boven, die verstopt hebben gezeten in haar ziel. Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog, wanneer zij vijf angstige weken met haar familie in een schuilkelder in Schijndel verblijft. Om haar heen barsten hevige bombardementen los. In de kleine kelder blijven wrijvingen niet uit. Wat gebeurt er precies en waarom zwijgt iedereen?

Nu is het 2019 en het ‘ware’ verhaal komt eruit als Sjaan aan haar dochter en kleinzoon vertelt hoe bang ze was. Durft ze ook te vertellen wat er echt gebeurd is tijdens haar gedwongen verblijf in die kelder? Sjaan vertelt en vertelt. Langzaam ontvouwt zich een groot familiegeheim …

Over Wildeman

Theatergroep Wildeman is een theatergroep uit Schijndel die bestaat sinds 1 september 2008. Zij willen graag in de eigen gemeente theater maken, zonder vaste locatie, zonder vaste cast, zonder vast concept. Eerder speelden zij al met succes enkele producties zoals ‘De twaalf gezworenen’ en ‘De laatste biecht’.

Theatergroep Wildeman speelt de theatervoorstelling ‘Granaatweken’ op 31 oktober en 1, 2, 3, 8, 9 en 10 november 2019.

Voor meer informatie:

info@theatergroepwildeman.nl

www.granaatweken.nl