Verschillende culturen komen elke 14 dagen bij elkaar in de keuken van het Damiaancentrum. Vrouwen uit landen als Somalië, Irak, Iran, Afghanistan, Indonesië, de Filipijnen, Polen koken samen met Nederlandse vrouwen en mannen. Zij bereiden een lunch, delen hun verhalen en oefenen de Nederlandse taal met elkaar.

Samen koken wil ook zeggen dat er onderling afspraken gemaakt worden over wie er kookt, welke recepten gebruikt worden, wanneer en welke boodschappen dienen te worden gehaald. Het zelf organiseren van al deze werkzaamheden en samen eten werkt heel verbindend en inspirerend. In de loop der tijd zijn er al diverse warme vriendschappen ontstaan tussen de deelnemers.

Voor deelname aan de lunch wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Gasten zijn altijd welkom om aan te schuiven. De recepten van de wereldgerechten worden met plezier uitgewisseld. Soms wordt er gekookt voor een andere groep, bijvoorbeeld voor deelnemers aan de Zomerschool of een vrijwilligersbijeenkomst.

Wil je een keer komen eten? Of wil je meer informatie? Bel dan naar 06 41 35 95 54, mail naar info@damiaancentrum.nl of kijk op de website.