NEXT Food


In de lezing NEXT Food zal Koert van Mensvoort ingaan op de relatie tussen technologie en natuur in onze voeding van nu, maar vooral in de toekomst. Hij vertelt dit niet alleen vanuit een design and engineering perspectief, maar ook vanuit een maatschappelijk en ethisch oogpunt.

Koert van Mensvoort
Dr. ir. Koert van Mensvoort is als kunstenaar, technoloog en filosoof het meest bekend vanwege zijn Next Nature filosofie, die draait om het idee dat onze technologische omgeving zo complex, alomtegenwoordig, intiem en autonoom wordt dat we deze als een natuur op zich zelf gaan ervaren. Het is zijn doel om onze co-evolutionaire relatie met technologie beter te begrijpen en een pad naar de toekomst uit te stippelen dat zowel bevredigend is voor de mensheid als voor onze planeet als geheel.

Van Mensvoort geeft zijn visie vorm in alle mogelijke media. Enkele van zijn projecten zijn de NANO Supermarket (een als supermarkt vermomde reizende expo waarin technologieën van morgen worden gepresenteerd) en het Kweekvlees Kookboek (dat het vlees van de toekomst verkent). Van Mensvoort geeft wereldwijd lezingen. Tevens is hij directeur van het Next Nature Network in Amsterdam en aan de TU Eindhoven verbonden.

Waar?

Kaartverkoop
Kaarten kosten € 12,50. Leden van de bibliotheek betalen € 10,- in de voorverkoop.
Kaartjes kunnen online worden gekocht, of in één van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Wat? Lezing Koert van Mensvoort

Wanneer? woensdag 28 november, 20.15 uur

Waar? Cultuur Haven Veghel, verlengde Noordkade 10-12

Kosten:  12,50 euro (10 euro voor leden van de bibliotheek in de voorverkoop)

Info: www.nobb.nl