Van 15 tot en met 21 september 2019 is het basecamp OMG 2019 voor het publiek open. Voorafgaand aan deze week reist op 14 september de colonne met historische voertuigen via Leopoldsburg in België over ‘Hell’s Highway’ via Veghel naar Schijndel. Voordat de deelnemers aan de colonne zich installeren op het basecamp rijden zij ‘een rondje Veghel’.

Bevrijdingsfeest

We maken van dit ‘rondje Veghel’ een echt bevrijdingsfeest!

Bij de ontvangst zijn 20 WOII-veteranen aanwezig, er staat een foodtruck in WOII-stijl en er is verschillend entertainment (cabareteske optredens, muziek, dans). We hopen erop dat het publiek rijen dik staat om de WOII-veteranen te eren en mee te genieten van het feest.

Locatie

Het rondje Veghel draait strak om het gemeentehuis heen. De colonne komt vanuit de Rembrandtlaan aanrijden, draait het Stadhuisplein op, draait meteen na de bushalte richting gemeentehuis, rijdt tussen gemeentehuis en d’Hooghe Beemd door en draait via de achterzijde van het gemeentehuis weer de Rembrandtlaan op.

Voorlopig programma

Op dit moment (24 juni 2019) ziet het programma er als volgt uit:

  • 14.00 uur → aanvang bevrijdingsfeest met entertainment (muziek, dans, cabareteske optredens) door verschillende partijen
  • 15.25 uur → fly by door twee historische Harvards
  • 15.30-16.00 uur → passage colonne

In dit bestand ziet u hoe een en ander ingericht wordt. Voor de duidelijkheid wijzen wij u erop dat de tribune vooralsnog (informatie 28-08-2019) alleen voor genodigden is.