Bibliotheek Meierijstad organiseert in samenwerking met de Sligro en een aantal lokale ondernemers een Vrijheidsmaaltijd (16.00-19.00 uur) aan de Markt in Veghel.

150 Genodigden uit heel Meierijstad komen hier samen om te dineren in de buitenlucht. Gespreksonderwerp is de vrijheid en wat dat voor eenieder betekent. Centraal staat het verhaal van de Duitse Badjuffrouw en het Boekwinkeltje. Over dat verhaal is een filmpje gemaakt dat u hier kunt bekijken.
De maaltijd zal geopend worden door de burgemeester en het koor Love4Music. Tijdens de maaltijd lopen er ludieke tafeldames van René Hildesheim langs de tafels.

Op de tafels liggen foto’s van Johan van Eerd en teksten en beelden van de Heemkundekring Vehchele. De gasten raken zo met elkaar in gesprek over deze beelden. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei verzorgt mooie placemats en menukaarten. Na de maaltijd zal er nog verder vermaak en muziek op de markt zijn. De maaltijd is kosteloos voor de gasten.

Wie ook heel graag bij deze maaltijd aanwezig wil zijn mag een brief met motivatie sturen naar vmja@nobb.nl. Wie weet bent u erbij!