Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de levenspaden van mensen uit binnen- en buitenland elkaar gekruist en zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd.

De waargebeurde verhalen van WO II over vrouwen uit Veghel die ieder op hun eigen manier voor de vrijheid stonden, vormen de grondslag voor deze voorstelling. De verhalen zijn deels aan René Hildesheim zelf verteld zoals het verhaal van zijn tante en zijn vader die de oorlog beide als joodse kinderen hebben overleefd.

Het verhaal van Tante Zus, verzetsheldin met schilderkist, is een parel van een verhaal wat door verteld moet worden. Ook het verhaal van ‘Badkaat’ Paula verdient een plaats in het collectieve geheugen van de Veghelse bevolking. Het verhaal van Roos, de dochter van de Fotohandelaar Bartens uit de Molenstraat, hoort er ook bij.

Vol passie en energie verleidt verhalenverteller René Hildesheim zijn publiek om zich over te geven aan de werkelijkheid van het verhaal. Hij kruipt in de huid van zijn personages, brengt hen tot leven en staat letterlijk midden in zijn verhaal.

De voorstelling wordt prachtig vormgeven. Door middel van foto’s en documenten uit die tijd zichtbaar via Beamer en lcd-scherm. Ondersteund door prachtige sfeerbeelden die Jasmine Vries voor deze productie maakte.

Try out-voorstelling: maandag 15 april 2019. Aanvang: 19.30 uur. Pieter Breughelhuis, Middegaal 25, 5461 XB Veghel. Toegang Gratis.

Op zondag 14 april 2019 is er ook een try out in Den Dungen. Aanvang: 15.00 uur. Locatie: Kindertheater, Literstraat 2, 5275 BV Den Dungen. Kaartjes voor deze voorstelling kosten € 4,= per stuk.

Reserveren doet u via: info@mrpoehaa.nl.