Wandeltocht De Bevrijding van Schijndel

Dirk Paagman, docent geschiedenis en historicus, zal je als sergeant van de 5th Queen Own Cameron Highlanders meenemen op een intrigerende reis langs de plekken in en rond Schijndel waar de Amerikaanse 101e Airborne Division en de Britse 51e Highland Division een bloedige strijd voerde tegen de Duitsers.

Door de lezing en de wandeltocht beleeft u niet alleen een historisch avontuur, het geeft u tevens het totaalbeeld over de bevrijding van een frontdorp vanaf operatie Market Garden tot de bevrijding van midden- en oost-Brabant tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Boek De Bevrijders van Schijndel

Op 4 mei van dit jaar is dit boek gelanceerd bij de Eerdse molen in Eerde. Het boek geeft een gedetailleerde beschrijving van de bevrijding van Schijndel en de omliggende dorpen in de Meierij. Het boek bevat niet alleen prachtige foto’s, maar ook veel nieuwe feiten en persoonlijke verhalen over de geallieerden én Duitse soldaten. Het 230 pagina dikke boek met harde kaft kost € 27,50 i.p.v. € 30,– (alleen contant te betalen). Dirk zal deze zaterdag de boeken signeren.

Na afloop van de wandeling heeft u de gelegenheid om de tentoonstelling ‘On-Vrijheid’ in het Museum Jan Heestershuis te bekijken.

Vertrek om 13.00 uur bij Schijndel VVV, gehuisvest in Museum Jan Heestershuis Pompstraat 17
5481 BL Schijndel.

Deelname kost € 20,– per persoon, dit is incl. kopje koffie/thee met gebak en een versnapering voor onderweg.

Graag van te voren aanmelden bij VVV Schijndel, geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Dat kan telefonisch: (073)549 22 76 of per mail: bkeetels@meierijstad.nl. Bij minimaal 8 personen gaat de wandeltocht door.